Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

28. 05. 2024

Mlajši dečki OŠ ATL državni prvaki v košarki

V nabito polni dvorani OŠ A. T. Linharta v Radovljici je v sredo, 15. maja, potekal finalni turnir 57. Košarkarskega Superšolarja za mlajše učence.

Košarkarski Superšolar je program krovne košarkarske organizacije – Košarkarske zveze Slovenije. Tekmovanje poteka po večkratnem turnirskem  sistemu. Na košarkarskih igriščih se tako v enem letu druži prek 5000 otrok in aktivno sodeluje 250 trenerjev športne vzgoje in trenerjev.

Igralci OŠ ATL Radovljica so letos dokazali, da jim v državi ni para. Po zmagah na treh predtekmovalnih turnirjih so na finalnem turnirju v domači telovadnici z atraktivno igro navdušili gledalce.

V prvi tekmi so z odločnim začetkom košarkarjem iz Preserij pokazali, da so za razred boljši od njih in da so glavni favoriti za naslov državnih prvakov. Agresivna obramba ter zanesljiva igra v napadu sta jim prinesla visoko zmago. V tekmi, ki je je odločala o naslovu, so si domačini kmalu ustvarili visoko prednost, njihovemu ritmu pa igralci II. OŠ Rogaška Slatina niso mogli slediti. Tako so popolnoma zasluženo osvojili pokal za naslov najboljših v državi.

Igralci so člani Košarkarskega kluba Radovljica, trenirajo pod vodstvom Luke Mavriča, Mateja Stojnška in Jake Zupana.  Na igrišču so imeli veliko pomoč s tribun, navijači so s športnim navijanjem fante bodrili od začetka do konca turnirja. Prireditev so popestrili še neumorna VT Muska in povezovalka Lana, tako da so vsi skupaj pripomogli  k velikemu uspehu naših fantov.

Rezultati:

  • OŠ A. T. Linharta : OŠ Preserje 71:39 (26:11, 17:16, 28:12)
  • II. OŠ Rogaška Slatina : OŠ Preserje 52:29 (23:18, 17:6, 12:5)
  • OŠ A. T. Linharta : II. OŠ Rogaška Slatina 65:43 (25:13, 24:14, 16:16)

Državni prvaki so postali: Vitan Bertoncelj, Tine Cvenkel, Mark Gramc, Lian Hadžić, Luka Marić, Rok Orel, Anže Pavlenč, Rok Pezdič Bertoncelj, Ažbe Pirc, Jošt Podlipnik, Patrik Šanca, Aleksander Škerlj, Drejc Turk in Bine Žmitek

Galerija slik