Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

27. 11. 2023

11. Festival naše prihodnosti v OŠ Orehek v Kranju

V Osnovni šoli Orehek v Kranju so to soboto pripravili že 11. Festival naše prihodnosti - festival, namenjen nadarjenim in radovednim učencem, ki so tudi ob koncu tedna pripravljeni širiti svoje znanje na igriv način.

V uvodu je učence najprej pozdravil igralec, TV voditelj, youtuber in večni radovednež Nik Škrlec. Dokazal je, da pozna vse poštne številke v Sloveniji, da je izvrsten v hitrostnem sestavljanju rubikove kocke ter da je učenje lahko tako izziv kot tudi zabava.

Nato so se učenci odpravili na eno od delavnic, ki so si jo sami izbrali.

Preizkusili so se v znanju tujih jezikov, pa tudi v kemijskih vragolijah, izdelovali so kalejdoskope, šivali posodico za pisala ter izdelali računalniško igrico. Med najbolj priljubljenimi dejavnostmi je bila tudi letos soba pobega. Eno od sob so pripravile tudi naše učiteljice Ana Miklavčič, Urša Napokoj in Neža Rejc. Nekateri učenci so razvijali tudi emocionalno inteligentnost in spoznavali svetovno rap glasbo ter tiskali s 3D tiskalniki. Čisto vsi so bili ob koncu dneva dobre volje! Nabrali so nova znanja in izkušnje, nekateri so srečali svoje znance iz drugih gorenjskih osnovnih šol, drugi pa spletli nova prijateljstva.

Prilagamo še nekaj foto utrinkov.

Jelka Berce, koordinatorica dela z nadarjenimi

Galerija slik