Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

29. 11. 2023

Karierni sejem 2023

Spoštovani starši!

Zavedamo se, da je izbira poklica in nadaljevanje šolanja zahtevna odločitev, ki mora biti tehtna in premišljena. Pri tem vam želimo pomagati, zato smo vse radovljiške osnovne šole tudi letos pripravile Karierni sejem, ki bo v sredo, 29. 11. 2023, od 16.20 do 19.20 na Osnovni šoli A. T. Linharta Radovljica. Povabilu k sodelovanju se je odzvalo 15 šol, ki so za vas in vaše otroke pripravile predstavitve svojih izobraževalnih programov, od nižje poklicnih do gimnazijskih.

Na kariernem sejmu bodo imele večinski glas gorenjske srednje šole, smo pa k sodelovanju povabili tudi srednje šole širše Slovenije in tudi tujine, ki izobražujejo za perspektivne poklice in so v naši regiji manj poznani (npr. tehnik optik, steklar, gozdar, plovbni tehnik …) ali so zelo zaželeni pri učencih in jih v regiji ni (farmacevtski tehnik, zobotehnik …).

Cilj Kariernega sejma je učencem omogočiti, da na enem mestu pridobijo informacije o različnih programih, ki jih zanimajo.

Urnik z razporedom predstavitev prilagamo v priponki. Vsaka srednja šola oz. izobraževalni program bo imel na voljo 30 minut za predstavitev, v celotnem času Kariernega sejma pa bodo svoje programe predstavljali tudi na stojnicah v šolski avli.

Lepo vas vabimo, da izkoristite priložnost in si vzamete čas ter skupaj s svojimi otroki pridobite dodatne informacije s področja srednješolskega izobraževanja. Vaša vloga je zelo pomembna, saj svoje otroke najbolje poznate in jih s podporo in pomočjo usmerjate ter opogumljate pri sprejemanju prve pomembnejše karierne odločitve.

Šolski svetovalni delavci radovljiških OŠ Jelka Berce, mag. Vesna Koselj , David Kebler in Andreja Cvenkelj


Datoteke za prenos:

Karierni sejem 2023 slika 1