Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

19. 05. 2023

Evropska vas v radovljiški graščini

Radovljiška graščina je bila v petek, 12. maja 2023, prizorišče že tradicionalne prireditve Evropska vas. Na stojnicah so države Evropske unije predstavili Vrtec Radovljica in osem osnovnih šol Zgornje Gorenjske. Tri gostujoče osnovne šole, OŠ Mehmedalija Mak Dizdar Sarajevo, OŠ Pale in OŠ Dašo Pavičić Herceg Novi, pa so predstavile Bosno in Hercegovino ter Črno goro.

Evropo v malem so nam pričarali: Glasbena šola Radovljica, Vrtec Radovljica, OŠ Antona Janše Radovljica, OŠ Franceta Prešerna Kranj, OŠ Frana Saleškega Finžgarja Lesce, OŠ Staneta Žagarja Lipnica, OŠ Koroška Bela Jesenice, OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, OŠ Žirovnica, OŠ Ivana Gundulića Zagreb, OŠ Mehmedalija Mak Dizdar Sarajevo in OŠ Pale iz Bosne in Hercegovine, OŠ Dašo Pavičić Herceg Novi iz Črne Gore ter OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica, sodelovali pa sta še Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica in Razvojna agencija Zgornje Gorenjske.

Vrtec in vse se sodelujoče osnovne šole so države, ki so jih na predstavljali stojnicah, v bogatem kulturnem programu, ki so ga otvorili učenci Glasbene šole Radovljica, predstavili še s pesmijo in plesom. Nastopili so tudi učenci iz naše pobratene šole Ivana Gundulića iz Zagreba.

Galerija slik