Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

25. 04. 2023

Vikend tabor za nadarjene v Cerknem

V okviru obogatitvenega programa za nadarjene učence smo se v petek, 14. 4. 2023, odpravili na prvi vikend tabor, in sicer v CŠOD Cerkno.

V Centru so nam pripravili pester naravoslovno-raziskovalni-pohodniški program, v okviru katerega smo si ogledali partizansko bolnišnico Franjo, se preizkusili v verižnem eksperimentu ter poskusih z vodo in zadnji dan postavili pravi bivak ter zakurili ogenj s kresilom.

Čeprav so bili učenci v šoli še čez vikend, se niso prav nič pritoževali, navdušeno so sodelovali v prav vseh delavnicah, ki so jih pripravili učitelji CŠOD-ja. Spletli so nova poznanstva in prijateljske vezi s svojimi mlajšimi ali starejšimi vrstniki ter učenci iz drugih paralelk.

Večere smo si krajšali in popestrili z družabno igro Male sive celice in ugotovili, da so učenci v šoli pridobili ogromno znanja in tako znali odgovoriti na večino vprašanj iz priljubljenega TV kviza.

Želimo si, da bi druženje nadarjenih učencev postalo tradicionalno, zato že malo pogledujemo v prihodnje šolsko leto, ko nas mika vikend, povezan z astronomijo.

Radovednim prilagamo še nekaj foto utrinkov tokratnega tabora.

Jelka Berce, koordinatorica dela z nadarjenimi

Galerija slik