Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

13. 02. 2023

33. sklic občinskega otroškega parlamenta – 2. 2. 2023

Otroški občinski parlament se izvaja že 33. leto zapored. Letošnjega smo vodili otroci iz Osnovne šole Antona Tomaža Linharta iz Radovljice. Poleg nas so se se sklica udeležili še učenci iz Osnovne šole Frana Saleškega Finžgarja iz Lesc, Osnovne šole Staneta Žagarja iz Lipnice ter Osnovne šole Antona Janše iz Radovljice.

Uvodno besedo je imela predsednica šolske skupnosti na Osnovni šoli Antona Tomaža Linharta, Julija Koren, ki je občinski sklic otroškega parlamenta tudi vodila. Srečanja se je udeležil tudi župan Občine Radovljica, gospod Ciril Globočnik, ki se dogodka udeleži vsako leto.

Letošnja aktivna tema otoškega parlamenta je namenjena duševnem zdravju otrok in mladih. To temo so maja na državnem parlametntu v Ljubljani izbrali otroci. Poleg Julije sta srečanje vodila še Jure Kvasnik in Ema Blumauer Praprotnik. Ko je Julija končala uvodno besedo, jo je predala Juretu Kvasniku, ki nam je povedal, kako je predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik, nagovorila mlade in njihove mentorje. Nato je mikrofon prejel župan Občine Radovljice, g. Ciril Globočnik, ki nas je spodbudil k večji športni aktivnosti in nam povedal, da telefoni niso vse. Po tem zanimivem govoru so nam učenci iz Osnovne šole Frana Saleškega Finžgarja predstavili svoje razmišljanje o temi. Za njimi so na vrsto prišli otroci iz Osnovne šole Staneta Žagarja, ki so nam pokazali obsežno prezentacijo o duševnem zdravju. Kasneje  se nam je predstavila tudi učenci Osnovne šole Antona Janše, ki so nas zagotovo naučili kaj novega o čustvih. Na koncu pa smo bili na vrsti mi, učenci Osnovne šole Antona Tomaža Linharta. Najprej sta Mija in Ivana, učenki 5. a, na kratko predstavili, kako se sami spopadata s stresom in skrbmi. Potem pa smo predstavili še delo šolske skupnosti na predmetni stopnji. Sledila je razprava.

Predstavniki vseh šol smo se zaklepetali in razvila se je zanimiva debata. Julija je po nekaj vprašanjih in odgovorih povedala zadnje besede in se nam je zahvalila za aktivno udeležbo.

Jure Kramar, 6. c

Galerija slik