Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

02. 02. 2023

Prvi festival umetniške interpretacije poezije in proze

Osnovna šola Antona Tomaža Linharta v tem šolskem letu prvič prireja festival umetniške interpretacije poezije in proze za osnovnošolce z naslovom Zven Linhartovega mesta.

Festival bo potekal 22. februarja 2023 v OŠ A. T. Linharta Radovljica (za učence od 1. do 4. razreda) in v Knjižnici A. T. Linharta Radovljica (za učence od 5. do 9. razreda). Na ta zaključni del festivala se uvrstijo najboljši deklamatorji in pripovedovalci iz sodelujočih šol, tričlanski strokovni komisiji pa bosta med njimi imenovali najboljše v štirih starostnih kategorijah, ki bodo tudi nagrajeni.

Nastopi se bodo na obeh lokacijah začeli ob 16. uri, ob 18. uri pa bo v OŠ A. T. Linharta razglasitev najboljših.

Šola s tem dogodkom obeležuje 60-letnico poimenovanja po prvem slovenskem dramatiku Antonu Tomažu Linhartu, ki je bil tudi odličen govorec, glavni cilj pa je med osnovnošolci odkriti talentirane deklamatorje in pripovedovalce ter jih spodbuditi  k poglobljenemu poznavanju slovenske otroške in mladinske književnosti, k iskanju in odkrivanju lepote umetniške besede ter domačega jezika.

Na tokratnem festivalu poleg organizatorke sodelujejo osnovne šole Antona Janše Radovljica, Frana Saleškega Finžgarja Lesce, dr. Josipa Plemlja Bled, Staneta Žagarja Linica in Koroška Bela.

Nastopi bodo zagotovo pravi umetniški užitek, zato nanj vabimo vse, ki radi prisluhnete dobri deklamaciji ali pripovedi.

Prvi festival umetniške interpretacije poezije in proze slika 1