Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

26. 09. 2022

Dan slovenskega športa

V športnem parku v Radovljici je naša šola 23. septembra, ob dnevu slovenskega športa, sodelovala na prireditvi Športne zveze Radovljica. Državni praznik je posvečen promociji športa ter spodbujanju telesne in duševne aktivnosti ter s tem skrbi za zdravje in dobro počutje. Hkrati je dan tudi uvod v Evropski teden športa. Športni klubi in društva, ki delujejo na območju radovljiške občine, so  predstavili različne športne panoge: plavanje, nogomet, namizni tenis, smučanje, košarko, borilne veščine, strelstvo, odbojko, športno plezanje, tenis,  vadbo za otroke in starejše ter splošno telesno vadbo.

 Učenci naše šole so postavili stojnico, na kateri so predstavili utrinke s športnih dni, šol v naravi ter izbirnih predmetov športa za zdravje ter športa za sprostitev. Pripravili so tudi delavnico s petimi postajami, na katerih so merili motorične sposobnosti, podobno kot to vsako leto počnemo v šoli pri meritvah za športno vzgojni karton. Obiskovalci prireditve so se lahko preizkusili v skoku v daljino, predklonu, trebušnjakih, poligonu nazaj, za popestritev pa še v preskakovanju kolebnice.

V športnem parku smo preživeli zanimiv in aktiven dan. Spet se je izkazalo, kako nam šport popestri življenje in kako radi imajo šport otroci in odrasli.

 Aktiv športnih pedagogov

Galerija slik