Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

19. 05. 2022

Podjetniški krožek na OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica

Učenci 7. razredov, ki obiskujejo podjetniški krožek pod mentorstvom ga. Nine Šiler, so si v tem šolskem letu za projektno nalogo zadali izdelati družabno igro "Potep po Radol'c".

Gre za namizno igro, kjer se igralci pomikajo po igralni plošči, hkrati pa se ustavljajo na vprašajih, kjer jih čaka kartica z vprašanji v slovenskem in angleškem jeziku. Igralci pri igri spoznavajo znamenitosti in znane osebnosti v občini Radovljica. Sama igralna plošča ima podobo panjske končnice, škatla pa je opremljena s fotografijami znamenitosti našega kraja.

Prek igre se ne boste le družili in zabavali, temveč tudi odkrivali lepote in zanimivosti našega kraja in širše okolice. Z igro želimo prispevati k zavedanju, v kako lepem kotičku sveta živimo, k razvijanju ponosa na domače kraje, k večji pripadnosti in k želji po ohranitvi vsega lepega. Marsikatero družino pa bi igra spodbudila tudi k obisku naših znamenitosti.

Učenci si ob sodelovanju s Turistično informacijskim centrom Radovljica prizadevajo, da bi igra dosegla širši krog občanov in turistov, ter upajo da bo ideja resnično zaživela in prispevala k še boljši prepoznavnosti naše občine.

Projekt Podjetniški krožki izvaja Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, financira pa Občina Radovljica.

Članek pripravila:
Hermina Biščević
koordinator projekta Podjetniški krožki v OŠ
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske