Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

17. 11. 2022

Mednarodna likovna razstava LinkArt

V torek, 15. novembra, ob 18 h je bila v Šivčevi hiši otvoritev mednarodne likovne razstave LinkArt – Umetnost povezuje. Dogodek so z deklamacijami, igranjem na inštrumente in s petjem pesmi iz zakladnice slovenske kulturne dediščine pospremili učenci od 1. do 5. razreda naše šole, množico obiskovalcev pa sta na Linhartovem trgu nagovorila tudi ravnatelj in njegova namestnica, gospod Boris Mohorič in gospa Anita Hrovat.

V Šivčevi hiši so zbrana otroška dela iz enajstih držav - iz Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Turčije, Indije, Litve, Španije, Slovaške in Slovenije, na ogled pa bodo do 29. novembra. Slovensko kulturno in naravno dediščino so raziskovali in upodabljali učenci, stari od 6 do 15 let.

S pisano in z zelo raznoliko razstavo smo začeli s proslavljanjem 50-letnice šolske stavbe in 60-letnice poimenovanja po Antonu Tomažu Linhartu. Ta mož je pomemben za našo zgodovino in razvoj slovenske kulture, zato smo želeli njegov priimek vključiti v ime razstave. No, spremenili smo eno črko in tako dobili pomenljiv naslov *LinkArt, saj umetnost povezuje in res nima meja.


*Op.: link (angl.) – povezava, zveza

Galerija slik