Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

20. 03. 2020

Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa

Spoštovani starši in učenci!

Znašli smo se v izrednih razmerah. Naša vlada in Krizni štab Republike Slovenije sta za reševanje krize zaradi novega korona virusa sprejela vrsto ukrepov za zaščito prebivalcev Slovenije. V prvi vrsti je nujno, da se dosledno držimo njihovih navodil, predvsem, da se fizično ne družimo. Šport po svetu je zastal, kar lahko vidite in slišite po radiu in televiziji. Novic iz sveta športa skorajda ni. Tudi naši najboljši športniki doma in v tujini so prekinili s treningi in tekmovanji v ekipah na vseh nivojih.

Kljub takšni situaciji lahko kakšno malenkost glede športa in telesne priprave storite doma. Za krepitev zdravja je v današnjem življenju pomembna vsakodnevna telesna aktivnost. Določene aktivnosti lahko izvajate tudi doma. Predvsem sami ali znotraj družine in ne v družbi sošolcev in prijateljev.

Vadite samo v primeru, da ste zdravi!

Fakulteta za šport je z NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) pripravila in uskladila Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa. Pošiljamo povezavo na SLOfit objavo, tole pa na NIJZ stran.

Tudi strokovnjaki Fakultete za šport pripravljajo pobude za vadbo doma za vse ciljne skupine. Delili jih bodo (oziroma jih že) prek SLOfit nasveta (slofit.org), SLOfit FB strani in Youtube kanala. Oglejte si jih, če imate kakšno inovativno idejo, jo posredujte ekipi SLOfit!

Lep pozdrav,

Aktiv športnih pedagogov

Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa slika 1