Ljubno 82, 4244 Podnart (04) 533 10 17 metka.urh@guest.arnes.si

Novice

17. 06. 2021

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 11. junija, smo tudi v naši šoli pripravili »nadomestni« Tradicionalni slovenski zajtrk.

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo tretji petek v novembru, na dan slovenske hrane, vendar ga lani zaradi epidemioloških razmer ni bilo mogoče izvesti v šoli, temveč doma, v krogu družine. Letošnje leto je zaznamovano z lepo izkušnjo, da so otroci v poletnem času doživeli nadomestni zajtrk in jeseni še letošnji redni Tradicionalni slovenski zajtrk.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je namreč podalo pobudo šolam, naj letos kar dvakrat povežejo podeželje z našimi najmlajšimi. Pobuda je nastala z namenom, da se izpolni višji namen zajtrka – izobraževanje in ozaveščanje otrok in mladostnikov o pomenu zajtrka ter pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Našim učencem smo ponudili kruh, maslo, med, mleko in jagode. Vsa živila so bila lokalna, slovenska. Veseli nas, da so jih lahko zaužili v družbi svojih vrstnikov.

Tradicionalni slovenski zajtrk nam nudi še eno priložnost – da se zavemo problema zavržkov hrane oziroma odpadne hrane. Tudi na tem področju lahko vsak izmed nas naredi korak v smeri zmanjševanja.

Galerija slik